MAGAZÍN / Gastronomie

19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Na D1 u obce Kujavy skončilo auto na střeše

V sobotu, krátce po půl deváté ráno, se na dálnici D1 u obce Kujavy stala dopravní nehoda, u které došlo ke zranění jedné osoby, pro kterou přiletěl v

Manévry v centru Zlína

Po dvou hodinách policisté ukončili prohledávání obchodních center ve Zlíně, kde prozatím neznámý pachatel ohlásil uložení výbušniny.

Bude Jevíčko historickým městem roku?

Do soutěže o titul Historické město roku 2019 bylo za Pardubický kraj nominováno Jevíčko.

DNES SE STALO

HISTORIE18. ledna 1409

vydal Václav IV. Dekret kutnohorský, kterým omezil vliv cizinců na pražské univerzitě.

PŘÍRODA18. ledna 1969

byla v Moravském krasu objevena Amatérská jeskyně. Tento jeskynní systém je se svými téměř 45 kilometry nejdelším jeskynním systémem ve Střední Evropě.

POZVÁNKA OBRAZEM